EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Южен поток”: Строителство в БГ през юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Южен поток”: Строителство в БГ през юни

mail12:10 | 21.12.2012прегледи 614 коментарикоментари 0


Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва
Строителството на газопровода "Южен поток” на територията на България ще започне през юни 2013 година. Това реши Съветът на директорите на руската компания "Газпром" на своето последно за годината заседание.

Предстои в най-скоро време ще бъде утвърден графикът за строителството на наша територия и планът за пускане в експлоатация на мощностите в българския участък, съобщават от "Газпром". Активно се подготвя и строителството на морския участък от газопровода с дължина от около 900 км. Тръбите ще започват от компресорната станция "Руская" край град Анапа и ще излизат на българския бряг в района на Галата. Компанията, която отговаря за строителството на този участък, вече е започнала инженерните проучвания и разработва проектната документация. В момента се водят и преговори и с конкретни потенциални изпълнители на проекта по дъното на Черно море.
Същевременно "Газпром" активно работи и по разширяването на газотранспортната система от т. нар. "Южен коридор" на територията на Русия, която трябва да осигури необходимите количества природен газ за новия трансевропейски тръбопровод. Очаква се доставките на газ по "Южен поток" да започнат в края на 2015 година. Проектната максимална мощност на газопровода е 63 милиарда кубически метра годишно.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg