EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Хемус 2012“ - по-малко средства за отбрана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Хемус 2012“ - по-малко средства за отбрана

mail17:30 | 17.05.2012прегледи 400 коментарикоментари 0


Как новите технологии, по-добрата организация на армията и по-качественото обучение могат да намалят военните разходи ще обсъждат български и чуждестранни експерти по време на научната конференция „Решения и технологии за интелигентна отбрана“. Тя ще се проведе на 31 май и 1 юни в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“ в Пловдив.
Ще бъдат представени над 90 разработки, свързани с инициативата на НАТО за по-ефективни въоръжени сили срещу по-малко средства и с политиката на Европейския съюз за обединяване и споделяне на способностите. Дискусиите са фокусирани в три направления: „Въоръжение, бойна техника, имущества и материали”, „Военнополитически и икономически аспекти на отбраната“, „Комуникационни и информационни технологии и системи, защита на информацията“.
В разискванията ще участва и заместник изпълнителният директор на Европейската отбранителна агенция Адам Сова, който ще изнесе доклад на тема "Обединяване и споделяне в контекста на многонационалните подходи за развитие на европейските отбранителни възможности".
Международната научна конференция се организатори от Института по отбрана и Фондация „Хемус '95”. Във форума ще участват представители на Организацията за изследвания и технологии на НАТО, известни учени от водещи университети и научноизследователски институти във военната сфера.
Сред присъстващите ще бъдат и членове на 16-те официални чуждестранни делегации, които ще гостуват на изложението „Хемус 2012“. То ще се проведе от 30 май до 2 юни в Международен панаир Пловдив, ще се представят компании от 9 държави. Ще бъдат демонстрирани върхови технологии и иновационни изделия за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията. Посетителите специалисти ще се запознаят с новите тенденции в отбранителната промишленост, образованието и научните изследвания в тази сфера.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg