EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Твърде големи, за да фалират”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Твърде големи, за да фалират”

mail14:57 | 04.07.2012прегледи 862 коментарикоментари 0


Девет водещи световни банки изразиха увереност, че, ако изпаднат в неплатежоспособност, могат да бъдат спасени или преструктурирани без да се използват пари на данъкоплатците, предаде Ройтерс.
По-рано американските регулаторни органи поискаха от големите банки да си разработят "завещание" - подробен план, който да бъде следван при финансова криза и възможно най-безболезнено да уреди изплащането на задълженията, припомня ДПА.
Късно снощи Федералната агенция за гарантиране на банковите влогове - ФАГБВ (FDIC) публикува части от "завещанията" на девет водещи банки:
Deutsche Bank
Barclays
Credit Suisse
UBS
Bank of America
Citigroup
Goldman Sachs
Мorgan Stanley
JPMorgan Chase
Ако властите преценят, че кризисните планове не са достоверни, те могат да принудят финансовите институции да продадат части от дейността си или да се реорганизират с цел да опростят структурата си, отбелязва Ройтер.
В публикуваните откъси банките твърдят, че плановете им за разделяне на дейността ще проработят без разходи за данъкоплатците или големи последици за финансовата система. Тези планове трябва да предотвратят опасността от нова криза, подобна на избухналата след фалита на Леман Брадърс (Lehman Brothers) през септември 2008 година, когато единствено намесата на държавите и централните банки спаси целият финансов пазар от срив, допълва ДПА.
 


Тагове: банки, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg