EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Таен клиент” и за горивата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Таен клиент” и за горивата

mail08:00 | 13.06.2014прегледи 865 коментарикоментари 0


Държавният контролен орган започна масови проверки на бензиностанциите в цялата страна, за да установят лъжат ли ни с количеството и качеството на горивото.

За първи път инспекторите използват и т.нар. "таен клиент". Целта е той да провери дали от колонката излиза по-малко гориво, отколкото официално се отчита.

Така инспектор, командирован от друг град, ще прави контролна покупка на 20 литра гориво, без да се представя, че е служител на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

След като инспекторът под прикритие напълни тубата, се обажда на своите колеги, които идват, вече официално с измервателния уред - оразмерен и стандартизиран съд. Пресипват тубата пред управителя на бензиностанцията и проверяват има ли отклонение.

Инспекторите разказват, че има случаи, в които стават обект на агресия при подобни проверки. Присъствието на медии също изнервя управителите.

Освен за количеството, от Държавната метрология правят проверки и за качеството на горивата. Инспекторите обясниха, че са се натъквали на фрапиращи случаи.

Източник: NovaNews.bg
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg