EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Софийска вода” оттегли искане за нови цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Софийска вода” оттегли искане за нови цени

mail15:24 | 12.04.2013прегледи 786 коментарикоментари 0


С писмо до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) „Софийска вода” оттегля подадено заявление за промени в цените на водата, съобщи компанията. В писмото на „Софийска вода” се посочва следното:

„В Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е образувано административно производство във връзка с подадено от „Софийска вода" АД Заявление за утвърждаване/изменение на цени на водоснабдителните и канализационни услуги, регистрирано с Ваш вх. № В-17-44-34/03.09.2012 г.
Във връзка с резултатите от направения анализ на дейността на дружеството, след приключване на финансовата 2012 г. и проведените консултации със Столична община, по отношение на заложените приоритети и предвидените за изпълнение проекти през 2013 г., се налага да бъде извършена преоценка на направените до момента прогнози за дейността на „Софийска вода” АД през прогнозния ценови период. Изготвените предварителните разчети дават основание да се предполага, че съществено ще се изменят параметрите на част от компонентите, формиращи цените на В и К услугите, предоставяни от дружеството, което налага тяхната преоценка и вероятното им изменение. Подобно изменение е възможно да настъпи и вследствие от очаквани промени в стойностите на някои елементи на заложените прогнозни разходи, в това число електроенергия и горива.
С оглед на гореизложеното, в качеството си на представляващ заявителя, по чиято инициатива е образувано административното производство, с настоящото оттеглям подаденото заявление и на основание чл.56, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс правя искане за прекратяване на административното производство”./Фокус
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044