EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Положителна” кредитна оценка за София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Положителна” кредитна оценка за София

mail16:10 | 09.11.2011прегледи 393 коментарикоментари 0


В доклад на "Standard and Poor’s" кредитната оценка на София е променена от "стабилна" към "положителна", каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя припомни, че кредитният рейтинг на София е ВВВ- . Сред аргументите на кредитната агенция са и очакванията за инвестиции в транспортната инфраструктура и в инсталациите за управление на отпадъци. От агенцията отчитат, че задлъжнялостта на общината ще остане ниска, както и че очакват да бъде продължена досегашната финансова политика.
В отговор на въпрос за поисканите от Симеон Дянков съкращения в администрацията на общините Фандъкова посочи, че предстои да се направи анализ, за да се прецени как ще се съкращават разходи. Сметната палата е заверила отчета по изпълнение на бюджета на Столичната община за миналата година без забележки, посочи още Фандъкова.
За десетте месеца на годината общината е събрала с 31,5 млн. лв. повече приходи спрямо същия период на миналата година. При данъчните приходи постъпленията са с 20,1 млн. лв. повече, като основният дял идва от по-високата с 10,9 млн. лв. събираемост при данъка върху недвижимите имоти. Изпълнението на данъка върху наследствата е 96,9 %, като планираните приходи от него за тази година са 50 хиляди лева. При данъка върху превозните средства изпълнението е 73,7 % - с 1,3 млн. лв. повече от миналата година. С 6,5 млн. лв. повече са приходите от данъка върху възмездните сделки в сравнение с миналата година. От патентните данъци са събрани 2,58 млн. лв. при бюджет за 2011 - 4,52 млн. лв.. От туристически данък са събрани 1,77 млн. лв. - 49,2 % от планираните средства. От неданъчни приходи общината е получила 69,1 процента от планираните за тази година 317,7 млн. лв. От таксата за битови отпадъци са получени с 9,3 млн. лв. повече от миналата година. Таксата за тротоарно право е донесла на общината до октомври с 5,6 % повече от същия период за миналата година. От планираните приходи от такса за технически услуги са получени 39,5 %. От такса "куче" до момента са постъпили 84 005 лв. при планирани 180 хиляди лева за тази година. Фандъкова посочи, че са събрани над 68,7 млн. лв. стари задължения, което е с 12 млн. повече от миналата година. От започнатите 59 ревизии на юридически лица са завършени 49.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg