EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Новото тракийско злато“ на БиоАгра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Новото тракийско злато“ на БиоАгра

mail17:30 | 05.03.2013прегледи 819 коментарикоментари 0


Производители на биопродукция от Източните Родопи - целевия район на българско-холандския проект "Новото тракийско злато" (НТЗ), ще се представят на БиоАгра - специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство, която ще се състои в рамките на 22-то издание на Международната селскостопанска изложба АГРА от 5 до 9 март 2013 г. в Пловдив.

Сертифицирани и в преход биологичен мед, биозърно, вино от биогрозде и други продукти, както и информационни, промоционални и обучителни материали за резултатите от развитието на компонента биоземеделие на „Новото тракийско злато“ ще оформят облика на щанда на проекта. Ще бъде представена и издадената наскоро от проекта брошура (на български и на английски език), озаглавена „Постигане на ефективно сътрудничество между селското население в Източните Родопи - проблеми и възможности за интегрирано и основано на ресурсите развитие“, чийто автор е координаторът по биоземеделие в НТЗ доц. Владислав Попов.

През 2009 г. проектът „Новото тракийско злато“ започна със 7 сертифицирани и в преход биопроизводители. Днес повече от 35 биопроизводители и биопреработватели са сертифицирани или са в процес на конверсия към биопроизводство, като всички са контролирани от сертифициращи организации. Тази биофермерска мрежа е редовно информирана за новите развития и изисквания в биопроизводството, дават се и индивидуални консултации от експерти по биоземеделие на място, редовно се предоставя помощ по маркетинг за биопродуктите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg