EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Набуко” отложен!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Набуко” отложен!

mail14:40 | 10.05.2011прегледи 1176 коментарикоментари 0


Райнхард Митшек, управляващият директор на компанията за проекта „Набуко”, информира, че промените в плана са наложителни, защото консорциумът няма сключени договори с доставчици на газ, съобщи expert.bg.
За сега единственият потенциален доставчик за Набуко е газовото находище Шах Дениз в Азербайджан. Първата доставка газ от там се очаква да бъде пусната по газопровода през 2017 г.
Митшек обясни, че всички преговори за доставка на ценния ресурс се водят от акционерите в Набуко, не от консорциума, който действа като инфраструктурна компания.
Проектът понесе критика, заради публикации в пресата. Консорциумът отрече информацията на медиите, че разходите по изграждането на газопровода са ревизирани до 12-15 млрд. евро при първоначално обявена цифра от 7.9 млрд. евро.
Също така Унгария все още не е подписала споразумението за доставка.
Според някои медии, това развитие на събитията е по-вероятна причина за забавянето на Набуко от колкото промени при графика на доставките на газ или липса на договори.
Проектът „Набуко” предвижда транспортирането на природен газ от Каспийския регион в европейските страни, като се заобикаля Русия, през Азербайджан, Грузия, Турция, България, Унгария, Румъния и Австрия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg