EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Моят зелен град” 2011 извън София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Моят зелен град” 2011 извън София

mail10:40 | 07.09.2011прегледи 920 коментарикоментари 0


Стотици доброволци, сред които над 500 служители на Coca-Cola, ще се включат в най-мащабното издание на инициативата “Моят зелен град”, което ще проведе на 17 септември 2011 г. Тази година за първи път кампанията ще излезе извън рамките на традиционното почистване на Перловска река в Южния парк в София, както и извън столицата. Тя ще включва почистване и облагородяване на три локации в София, както и локации в Банкя и Търговище, където компанията Coca-Cola има производствени центрове.
“Моят зелен град” се провежда за четвърта поредна година от Coca-Cola, Българското дружество за защита на птиците и ЕКОПАК с активната подкрепа на Столична община. Фокусът на инициативата е опазване на водното богатство и биоразнообразието и намаляване на емисиите въглероден диоксид в големия град.
Целта на организаторите е да направят съпричастни към опазването на околната среда все по-голям брой хора и дадат пример как всеки от нас трябва да спре да я замърсява. Затова тази година те планират да надградят образователния фокус на инициативата, като стартират открити класни стаи за деца, в които младите приятели на природата ще могат да научат любопитни факти за биоразнообразието и да получат полезни съвети за опазването на околната среда в града, в който живеят.
“Моят зелен град” 2011 ще се проведе на 17 септември в София, Банкя и Търговище. Локациите, които ще бъдат почистени и облагородени, са избрани според препоръката на Столична дирекция „Зелена система”, както и на общините Банкя и Търговище. За София това са: Южен парк, езерото в кв. Дружба и парк “Мир и Дружба” в Студентски град; в Банкя – еко-пътека “Алея на здравето”, в Търговище – парк “Роден кът”. Стартът на “Моят зелен град” за Банкя и Търговище ще бъде даден в 11.00 на горепосочените локации, а за София в 14.00 часа в Южния парк.
Организаторите канят всички, които желаят да направят града си по-чист и по-зелен, да се присъединят като доброволци към инициативата “Моят зелен град” 2011.

Повече за инициативата “Моят зелен град”:
Инициативата „Моят зелен град” започва през 2008 г. и нейната основна цел е опазването на природата в големия град. През 2009 г. чрез почистването на близо 2 км от Перловска река и каналите между езерата в Южния парк в София бяха спестени 7 000 кг. въглероден диоксид. През 2010 г. над 500 доброволци се включиха в инициативата и почистиха бреговете на Перловската река и езерото до Голямата сцена в Южния парк, като по този начин спестиха над 9000 килограма въглероден диоксид на столичани. В допълнение беше почистен и 6-километровият участък от Перловска река в централната част на столицата – участъкът между НДК и кръстовището на бул. “Мадрид” и бул. ”Евлоги Георгиев”, с което инициативата покри три пъти по-голям участък от реката в сравнение с предишните години.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037