EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Мелроуз“ търси нефт и газ в румънски води

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Мелроуз“ търси нефт и газ в румънски води

mail13:50 | 17.10.2011прегледи 656 коментарикоментари 0


Агенцията за минерални ресурси на Румъния е разрешила на британската Melrose Resources и румънската Petromar Resources да търси газ в участък на Черно море, който по-рано бе спорна зона между Украйна и Румъния, съобщи сайта на ведомството, цитиран от oilru.com и 3e-news.net. В България британската компания има разрешение за добив на газ от Калиакра и разрешение за проучване на нов блок в Черно море.
Блокът в румънски води е разположен в западната част на морето и предварителният анализ е показал перспективността му за добив на нефт и газ. В блок EX-27 Muridava при сондажи са открити запаси на нефт. Според сайта на Мелроуз още през 2001г украинска компания е открила запаси.
През март тази година агенцията ,, Melrose Resources и Petromar Resources подписаха концесионен договор. През следващата година ще бъдат направени сеизмични изследвания. Според съобщението на компанията тя планира да инвестира най-малко 60 млн. долара в геоложки проучвания. За тези цели в бюджета за тази година са заделени 17.8 млн. долара.
Преди две години Международния съд в Хага се произнесе по спора между Украйна и Румъния и определи границата в района на черноморския шелф, румънската част над по-голяма част от него. Делото за промяна на границата започна през 2004 по инициатива на Румъния.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg