EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

„Кралят на плащанията” в САЩ съкращава драстично заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Кралят на плащанията” в САЩ съкращава драстично заплати

mail20:18 | 22.10.2009прегледи 417 коментарикоментари 0


Старшият съветник в Белия дом Лорънс Самърс заяви, че заплатите в мениджърските отдели  на компании, в които са налети милиарди долари от данъкоплатците, ще бъдат значително намалени, предаде Reuters.
Известният като крал на плащанията, Кен Фейнбърг, който бе избран от Обама да следи заплатите, ще намали заплащането на ръководните постове в 7 компании, участвали в спасителния план, с близо 50%.
Правителството трябваше да се справи с публичното недоволство, след като компании  на Wall Street, които едва бяха върнати на крака, чрез държавно финансиране, изплащаха същите бонуси, както и преди кризата. Същевременно безработицата в САЩ достигна 26 годишен връх.
По мнението на Самърс новите правила, които Фейнбърг предвижда да въведе, ще гарантират на първо място интереса на данъкоплатеца, а не на акционера.
Както вече съобщихме седемте компании, към които ще се предприемат тези действия са AIG, Bank of America, Citigroup, General Motors, Chrysler, GMAC и Chrysler Financial.
Според съветника напълно реалистично е въвеждането на нови регулации от страна на кабинета на Обама да стане до края на годината.
Той заяви, че икономиката в страната регистрира умерен ръст, но пазарът на труда няма да се възстанови незабавно. Думите му бяха подкрепени и от данните за безработица в страната. Новите заявки за социални помощи са нараснали до 531 000 през миналата седмица, съобщават от социалното министерството. 


Тагове: заплати, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg