EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Корабостроителница Русе” построи кораб за холандци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Корабостроителница Русе” построи кораб за холандци

mail11:00 | 19.09.2011прегледи 533 коментарикоментари 0


„Корабострроителница Русе” АД предаде на холандската компания Boomsma Shipping B.V. многофункционален ледови клас сухотоварен кораб “FRISIAN OCEAN” от 8000 тона дедвейт. Строителството му е извършено под надзора и правилата на Германски Лойд. Той е четвърти морски съд за холандските корабособственици. Дострояването на вода на “FRISIAN OCEAN” се извърши за срок от три месеца и половина. Изпълнението на поръчката в този срок, независимо от техническите ограничения на оборудването, е в резултат на мобилизацията на личния състав. Корабостроителницата предаде два 8 000 тона дедвейт морски кораба, откакто има нов собственик. „Корабостроителница Русе” АД активно води преговори с няколко клиенти за строителство на нови кораби, които са пред финализиране. Сериите ще осигурят дългосрочно натоварване през следващите няколко години на производствените мощности. Финансовото състояние на дружеството е стабилно и създава предпоставки за изпълнение на производствената програма. В бизнес плановете е заложено да се извърши ориентация към пазари, с които са прекъснати връзките преди повече от 20 години като Русия и страни извън Европа, ведно с продължаване на строителството по съществуващи проекти на серии кораби.
В кратки срокове се предвижда натоварване на производствените възможности на дружеството, като няма да се извършват други дейности освен пряко свързаните с основния предмет на дейност.
Освен преговори за строителство на нови кораби, предстои да бъдат подписани и договори за ремонт на стари плавателни съдове. Възстановяват се и разширяват контактите с традиционни и нови български и чуждестранни клиенти. В момента се ремонтират 5 кораба на български корабособственици.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg