EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„КонтурГлобал Марица Изток 3” част от Глобалния договор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„КонтурГлобал Марица Изток 3” част от Глобалния договор

mail15:45 | 11.04.2012прегледи 558 коментарикоментари 0


Днес енергийната компания „КонтурГлобал Марица Изток 3” се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. С това решение тя се ангажира да спазва Десетте принципа на Глобалния договор на ООН и прилага отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията. До този момент дейността на „КонтурГлобал Марица Изток 3” е съобразена с Антикорупционната политика на компанията, с Етичния й кодекс и с набора от вътрешни политики и процедури, които осигуряват прозрачност, последователност и коректност на бизнеса й. Компанията-майка ContourGlobal е възприела своята Антикорупционна политика на базата на американския Закон за предотвратяване на корупционни практики зад граница (FCPA), който е в сила от 1977 г. и е известен най-вече с изискванията за счетоводна прозрачност и предотвратяване на подкупите на чуждестранни служители.
Глобалният договор на ООН е доброволна инициатива, която цели да ангажира бизнеса в преодоляването на основните социални и екологични предизвикателства, свързани с процеса на глобализация. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН съществува от 2003 г. и обединява все по-широк кръг компании и организации.
„КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания „КонтурГлобал”. В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на TEЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Това е първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите стандарти на ЕС за екология и безопасност.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg