EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Кариера в България. Защо не?” за 4-ти път

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Кариера в България. Защо не?” за 4-ти път

mail13:00 | 23.12.2011прегледи 519 коментарикоментари 0


Форумът „Кариера в България. Защо не?” се проведе за четвърта поредна година в София. Форумът среща българи с образование и опит в чужбина с водещи български компании. Целта на събитието е да запознае младите професионалисти с актуалните възможности за кариера в България.
„Избрах риска да започна да изграждам нещо съвсем ново тук, в България, пред това да продължа да развивам успешната си и сигурна кариера в Австрия и Италия. Направих избора си, след като се запитах какво наистина искам. Решението беше трудно, но сега съм щастлив, че го взех”. Това каза изпълнителният директор на УниКредит Факторинг, Филип Генов, пред участниците във форума „Кариера в България. Защо не?”, който се проведе вчера в София.
Близо 40% от служителите в УниКредит Факторинг (УКФ) са завършили образованието си в чужбина. В компанията работят 35 от общо 65-те професионалисти по факторинг в цяла България. УКФ има най-големия бюджет за обучение и най-голям брой курсове и специализации (на човек), най-голям процент млади, под 35-годишни, мениджъри, както и дами на мениджърски позиции във финансовия сектор в България.
„Целта, която си поставих в началото на пътя преди 5 години, определено е постигната”, допълни Филип Генов. „Към момента УниКредит Факторинг е най-голямата факторинг компания в страната – държи над 70% от пазара у нас, реализира над 90% от печалбата на индустрията и е най-бързорастящата финансова институция в България. Няма нито един лев загуба - въпреки кризата и продължаващия бърз растеж, това е единствената кредитната институция в Европа с 0 лв. лоши кредити. Има най-доброто обслужване в България и едно от най-добрите в Европа .”
Филип Генов е изпълнителен директор на УниКредит Факторинг от 2006 г. Започва професионалната си кариера в банковата система през 1993 г. Скоро след приватизацията на Булбанк от УниКредит Груп, през 2000 г., става директор „Корпоративно и международно банкиране”. От края на 2002 г. преминава на работа в източноевропейската централа на УниКредит Груп в Милано. В продължение на 4 години управлява проекти в различни банки на групата в Чехия, Словакия, Полша, Румъния, Италия, Австрия, Хърватска и Турция. Един от тях е и изграждането на факторинг бизнес на цялата група, като пилотният проект е в България. Филип Генов е магистър по „Международни икономически отношения” от Университета по национално и световно стопанство (УНСС) в София, магистър по „Банково управление” от престижния италиански университет SDA Bocconi, магистър по програмата TRIUM Global Executive MBA на London School of Economics и NYU. Завършва 133-то училище „А. С. Пушкин” в София. Владее английски и руски езици. Една от големите му страсти е фотографията.
 


Тагове: кариера, форум
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg