EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Златна мартеница” за 18-ти път

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Златна мартеница” за 18-ти път

mail14:10 | 08.03.2012прегледи 374 коментарикоментари 0


Годишните награди "Златна мартеница" на Съюз "Произведено в България" бяха раздадени на специална церемония. Призовете връчи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Събитието за 18-ти път събра в Националния дворец на културата български компании и институции със значителни постижения през годината. Сред присъстващите беше и министър-председателят Бойко Борисов.
За мен е чест за трети път във функцията си на министър на икономиката да връча тези награди, защото тук са хората, които изведоха българската икономика сред не многото в Европа до ръст - от 1.7% през миналата година, подчерта Трайков. По думите му този ръст е и с хубава структура, като открои увеличаването на индустриалното производство (до 31.2%) и експортът, който през 2011 г. надхвърли 20 млрд. евро – колкото е бил целият ни БВП през 2004 г.
"Аз съм убеден, че въпреки, че в границите на ЕС не може да се прилага протекционизъм на родното производство, има начин да съчетаем патриотичният и пазарният избор, когато купуваме продукти", подчерта министърът. И повтори резултатите от анкета, според която в над 30% от случаите българските стоки имат предимство, когато потребителят взема решение какво да купи.
Трайков пожела на всички здраве и сили, защото когато си подаряваме мартеници, това си пожелаваме. А това да станат златни, зависи от усилията и таланта ни, категоричен беше министърът.
Призът за икономическо коопериране за 2011 година беше връчен на "Литекс моторс" за производство на автомобили, съвместно с китайски инвеститор. Българско предприятие за 2011 г. стана "Албена инвест" АД за постигане на високи стандарти в туристическите услуги, а наградата за финансова институция получи Първа инвестиционна банка – за благоприятната си кредитна политика към малките и средните предприятия в България. Златната мартеница за медийно отразяване беше присъдена на журналиста от БНТ Марио Гаврилов за "приноса му в популяризирането на проблемите и успехите на българските производители и марката "Изберете българското".
 


Тагове: МИЕТ, награди,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg