EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„За” миграционни реформи настоява ООН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„За” миграционни реформи настоява ООН

mail17:36 | 05.10.2009прегледи 361 коментарикоментари 0


Реформирането на миграционната политика ще се отрази благоприятно на Европа след рецесията и ще реши проблеми, свързани със застаряването на населението, сочи доклад на ООН, цитиран от BBC.
В официално публикувания доклад на ООН за „Развитие на човешките ресурси 2009 г.” се подчертава, че миграцията би могла да донесе ползи, както за тези, които напускат страните си, така и за тези, които остават в тях.
Според доклада връзката между миграцията, безработицата и спада на заплатите за местното население в резултат от миграционни процеси е много слаба.
„Миграцията остава важен въпрос в политиката за мобилност на Европейския съюз” – коментира Жени Клугман, водещ автор на доклада, озаглавен „Преодоляване на бариерите: Мобилността и развитието на човешките ресурси”.
Тя допълва, че се надява докладът да предизвика по- широк дебат по темата и в крайна сметка да повлияе положително в посока на очертаване на позитивите от миграцията.
Според данни на ООН всеки един на седем души в световен мащаб е мигрант.
Проучването акцентира и върху възможността рецесията да бъде разгледана като сигнал за реформа по миграционните въпроси, особено за нискоквалифицираните работници.
В доклада се отбелязва, че през следващите 40 години населението ще се увеличи с една трета, като по- големият брой хора ще бъдат жители на развиващите се страни, докато за населението на Европа се очаква да намалее. В този смисъл и миграционните процеси са възможност за продължаване на икономическия ръст на Стария континент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4168