EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Жълти стотинки” за изоставени бебета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Жълти стотинки” за изоставени бебета

mail10:30 | 14.09.2011прегледи 529 коментарикоментари 0


За втора поредна година стартира социалната кампания операция „Жълти стотинки“, инициирана от VIVACOM фонд. Повече от десет частни компании тази година се включват в инициативата, която ще събира средства за финансирането на нов подход на отглеждане на изоставени деца. Това е първата кампания в България, която успява да обедини толкова компании от частния сектор около обща кауза, което ще даде възможност средства да се събират в над 1000 места в цялата страна от 13 септември до 13 ноември 2011 г.
Тази година всеки може да направи дарение бързо и лесно и през интернет – на специалната страница www.zadrujno.bg/stotinki в сайта за групово пазаруване Zadrujno.bg. Кампанията у нас е разработена от VIVACOM по френски модел в помощ на фондация “Надежда за малките”, която предлага алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в „Малка къща” в кв. Княжево. С помощта на събраните дарения ще се подпомогне функционирането на вече изградения дом, където децата получават индивидуална грижа и внимание. При достатъчно събрани средства фондацията планира да изгради и втора „Малка къща”.
Операция „Жълти стотинки” 2011 е инициатива за набиране на средства на национално ниво. Апелът към всички хора в страната е да дарят своето ресто, за да продължи функционирането си уютният и любящ дом за изоставени бебета, докато те намерят своите истински семейства. В периода на кампанията всеки може да остави своето ресто на касите на VIVACOM и останалите 12 партньори на инициативата – Societe Generale Експресбанк, Carrefour, Marcel Toys, Chipolino, Onda, Mr. Bricolage, Jeff, DHL, inmedio, Relay, 1 Minute и Zadrujno.bg. Събраните средства ще бъдат удвоени от компаниите-участнички в проекта.
Индивидуални дарения могат да бъдат направени и чрез обаждане на 0 900 5 10 01 (1,20 лв.с ДДС на обаждане), SMS на кратък номер 17 777 и текст DMS MALKITE (1,20 лв. с ДДС), банков превод по сметка в Societe Generale Експресбанк, IBAN BG68TTBB94001525651925, BIC: TTBBBGSF и oнлайн на www.zadrujno.bg/stotinki, където цялата дарена сума се превежда по сметката на кампанията.
Инициативата се провежда под почетния патронаж на Н.Пр. Филип Отие, посланик на Република Франция.

 


 


Тагове: стотинки, деца
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg