EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Ел Би Булгарикум” продава имот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Ел Би Булгарикум” продава имот

mail11:00 | 16.08.2013прегледи 668 коментарикоментари 0


Правителството разреши на държавното дружество „Ел Би Булгарикум” да продаде свой недвижим имот в София. Сградата от 291 кв. м с терен (399 идеални части от общо 26 743) се намира на ул. „Костур” №3 в квартал „Овча купел”. Съсобственик на терена е „София – БТ” АД, което е проявило интерес да купи имота.

Имотът не се използва от 2000 г. и не се предвижда в бъдеще да влезе в употреба, произтичаща от предмета на дейност на дружеството – производство и търговия със свежи и трайни млечни продукти, закваски, функционални храни и т. н. Той ще бъде продаден чрез пряко договаряне, като началната цена ще бъде определена от независим оценител. Получените средства ще останат изцяло на разположение на дружеството за развитие на собствената търговска мрежа.
С друго решение правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на имот, предоставен за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той се намира в столичния район „Панчарево“ и е с площ от 60 дка. Решението не засяга построените в него сгради (незавършено строителство).
Теренът е бил предназначен за изграждане на републиканска транспортна болница. Тъй като в бюджета на МТИТС не се предвиждат финансови средства за завършването на строежа и не се планира ползването му като транспортна болница, имотът е престанал да има качеството си на публична държавна собственост и към момента е с отпаднала необходимост за ведомството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg