EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Достойната” оставка на Хилдебранд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Достойната” оставка на Хилдебранд

mail17:50 | 10.01.2012прегледи 441 коментарикоментари 0


Швейцарските медии днес приветстват "достойната", но не и изненадваща оставка на досегашния централен банкер Филип Хилдебранд, около когото се разгоря скандал заради валутни операции, който подкопа репутацията на строгия финансист, предаде AFP.

"След като не можа да докаже "добросъвестността" си, управителят подаде оставка", пише днес в. "Tan". Според в. "Вен катр йор" оставката на Хилдебранд от шефския пост на Швейцарската национална банка е "достойна постъпка". Авторът на уводната статия в "Тан" отбелязва, че "изненадата не пълна": оставката е "цената за честта, която един централен банкер трябва да плати, когато стига до заключението, че авторитетът му окончателно е поставен под въпрос". " Neue Zürcher Zeitung" посочва, че "остават много въпроси".

След две седмици напрежение около операцията за купуване на половин милион долара, направена от съпругата на Хилдебранд и обвиненията в медиите, той подаде вчера оставка, която влезе в сила незабавно. "Съзнавайки критичното положение, пред което е изправена страната ни, и имайки предвид отговорността, която нося, реших да подам оставка", каза Хилдебранд на пресконференция в Берн. Позициите на швейцарския централен банкер бяха разклатени от разкрития, свързани с финансови операции, направени от съпругата му Кашия Хилдебранд, бивш валутен брокер от пакистански произход, която в момента е галеристка. Заместникът на Хилдебранд, Томас Джордан пое управлението на централната банка на Швейцария.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071