EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Долината на Панега” – нова туристическа дестинация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Долината на Панега” – нова туристическа дестинация

mail11:00 | 30.01.2015прегледи 768 коментарикоментари 0


Трите малки общини Луковит, Червен бряг и Ябланица са свързани от река Златна Панега, единствената река у нас с уникален смарагдов цвят.
На 29 януари 2015 г., започва туристически форум на тема „Долината на Панега – магично място, съчетаващо минало и съвремие“ в Луковит.
Туристическият потенциал на района ще бъде представен от проф. д-р Константин Костов от Геологически институт при БАН; проф. Диана Гергова, археолог в НАИМ при БАН; Аглика Икономова, художник – реставратор в Център за реставрация на художествени ценности и др.
Акцент в програмата е презентацията на Иван Нейков, председател на УС на Балканския институт по труда и социалната политика, за ролята на човешките ресурси при развитието на туризма.
Ще бъдат посетени емблематични места от района, които определят уникалността на дестинацията. Едва върху 1% от територията на България е събрано най-голямото богатство от скални феномени на повече от 120 милиона години. Над 700 пещери разкриват тайнството на природата – ваятелка. 26 защитени територии пазят девствеността и очарованието на забележителния и характерен ландшафт. Най-много скални арки в България има тук. Техният брой е съизмерим с броя им във всички останали общини у нас, взети заедно.
На 30.01.2015 г. групата „Първа тракийска кохорта“ при Съвета по туризъм – Свищов ще представи антична възстановка с автентично легионерско оборудване.
Форумът се организира по проект „Магията на долината на Панега” - Маркетинг на туристическа дестинация Луковит – Ябланица - Червен бряг”. Общата стойност на проекта е 460 122 лева и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg