EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Дни на италианското образование” в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Дни на италианското образование” в София

mail16:40 | 08.10.2015прегледи 1176 коментарикоментари 2


Четвъртото издание на изложение „Дни на италианското образование” ще се проведе на 10-11 октомври ва „Интерпред”, София. Изложението е първото събитие от  програмата на „Седмица на италианския език и култура” и се организира  под патронажа на “Италиански Културен Институт” и “Италианска търговска камара”.

Study in Italy е единственият специализиран форум за обучение в Италия, който представяедниот най-добрите италиански университети и академии с програми на английски и италиански език. Българските студенти имат възможност да посетят презентации на висшите учебни заведенияи да срещнат лично с представители.

Италия е все по-привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. През последните няколко години нарастващ брой български и чуждестранни студенти избират да продължат обучението си именно там. За да отговорят на тази нужда, италианските университети създават програми и на английски език.

Студентите в Италия, независимо от тяхната националност, могат да кандидатстват за финансиране както от висшите учебни заведения, така и от държавата.Университетите и академиите отпускат различни стипендии във вид на отстъпка от таксата за обучение на база висок успех или креативност. Държавата от своя страна счита, че всеки има право на висше образование, независимо от  финансовите и социални възможности, и отпуска стипендии на база семейни доходи.

Сред изложителите се откроява POLITECNICO DI MILANO, Римският държавен университет UNIVERSITY OF ROME TOR VERGATA, както и американския университет в Рим JOHN CABOT. На изложението ще присъства и UNIVERSITÀ  CATTOLICA DEL SACRO CUORE, сред чиито възпитаници са бившият председател на Европейската комисия Романо Проди и трима министър-председатели на Италия. Сред изложителите е и UNIVERSITY OF PISA, където „бащата на науката“ ГалилеоГалилей е завършил висшето си образование. За първи път ще бъде представено и най-старото бизнесучилище в Италия CA’ FOSCARI UNIVERSITY OF VENICE.

Tри от най-добрите частни дизайнерски академии - ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN, NUOVA ACCADEMIA DI BELLE ARTI MILANO (NABA) и DOMUS ACADEMY, също присъстват на изложението.

 


 
Коментари
 
Цвети - 09-10-2015 г. 11:32:37

миналата година бях на това изложение. заслужава си да се отиде.предоставя се богата информация за специалности и възможности за реализация.

Даниел - 09-10-2015 г. 16:16:16

чух,че щяло да има томбола за безплатни билети. един приятел се интересува живо от това,ще му препратя информацията.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037