EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

„Денят за акции“ ще бъде на 12 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Денят за акции“ ще бъде на 12 май

mail09:03 | 22.04.2021прегледи 1302 коментарикоментари 0


На 12 май ще се проведе инициативата „Ден за акции“. Тя се  организира от Българска фондова борса и Централен депозитар като предстои нейното  седмо издание. За първи път тази година, в рамките на инициативата, индивидуалните  инвеститори ще могат да търгуват без такси с акции на всички пазари оперирани от  

БФБ, включително и на пазара за растеж beam. 

„Денят за акции“ има за цел да стимулира активното участие на физически лица инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи  знанието за финансовите инструменти в България.  

„Инициативата вече може да се нарече традиционна и заема своето заслужено място в  календарите на индивидуалните инвеститори. Очакванията ни за тазгодишното  издание е да бъдат реализирани 3-4 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите  дни.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ. 

„На 12 май индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите  си, ще могат да го направят напълно безплатно. Предвид позитивната вълна на всички  европейски борси, включително и на БФБ, ще се радваме да имаме по-голяма  активност, както и да насочим вниманието на хората към възможностите за реализиране на доходност чрез капиталовия ни пазар.“, допълни Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар. 

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни  клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат  акции без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в  инициативата инвестиционен посредник.  

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка. 

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в  „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки  отговарят на посочените условия. Повече информация за „Деня за акции“ може да  бъде намерена на: www.bse-sofia.bg/bg/equity-day

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820