EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Вълшебна” ваканция предлага Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Вълшебна” ваканция предлага Великобритания

mail09:41 | 08.12.2010прегледи 488 коментарикоментари 0


Британска туристическа агенция планира мащабна маркетингова кампания, която да примами повече богати туристи да изхарчат парите си за луксозна празнична почивка в замъците, именията и театрите на Великобритания, съобщава Reuters.
Агенция VisitBritain предлага "вълшебни" ваканции, основани на трите степени на лукса - злато, платина и "черно", за да привлече богати гости в страната.
"Златната" ваканция е за желаещите заслепяващ лукс, "платинената" - за онези, които не се стремят към показност, а "черната" задоволява по-скромни вкусове, с минимални, но достатъчно задоволителни удобства.
"Всяка държава има 5-звездни хотели, луксозни спа-центрове, дизайнерски магазини и голф игрища от шампионска клас.
Великобритания остава настрана, защото разполага с оригиналните световно известни практики и марки", отбелязва Патрисия Йейтс, директор по стратегия и комуникации на VisitBritain.
Подобни екскурзии могат да включват, например, престой в луксозно имение с огромен "дом за пеперуди".
В пакета могат да бъдат включени и предложения за живот като земевладелец в шотландски замък, производство на собствена бутилка малцово уиски, голф и вземане на мерки за ушиване на традиционен шотландски килт.
Елитни марки шампанско и разходки с хеликоптер също са включени в списъка с предложения наред с уроци по вадене на стриди и опушване на херинга.
Романтичните ваканции могат да бъдат придружени от пикник със следобеден чай и пътуване с парен локомотив.
"Туристите от луксозната класа често искат ваканциите им да утвърждават социалния им статус или престиж, давайки им възможност да разказват истории как са направили нещо ново и уникално или да използват получения опит във всекидневието си", посочва VisitBritain.
Агенцията е отделила 50 млн. бр. лири за световна рекламна кампания, която ще започне идната година, а още 50 млн. бр. лири ще дойдат от частния сектор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg