EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Албена“ затваря хотели, на Юг пълно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Албена“ затваря хотели, на Юг пълно

mail06:15 | 12.08.2020прегледи 489 коментарикоментари 0


Курортният комплекс „Албена“ започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е все по-намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви Северното ни Черноморие за опасна дестинация. Епидемичната обстановка в комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи.  Заради спада в броя на туристите и направените резервации поетапното затваряне на хотели вече е започнало. Миналата седмица гостите на комплекс Албена са били 8 000, тази седмица те вече са около 6500, заяви за БНР управителят на комплекса Христо Пенев.  По думите на Пенев до този момент е имало данни за контактни лица на новата коронавирусна инфекция сред персонала, като те са преустановили трудовите си задължения, но положителен случай при туристите не е бил регистриран. 

Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област Бургас. В това число 265 хил. българи и около 101 хил. чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото на летния сезон до момента, сочат данни на Единната система за туристическа информация.

От юни до началото на август най-голям брой туристи в местата за настаняване е посрещнала община Несебър над 170 хил. В община Поморие гостите са близо 22 хил., от които българите са повече от 18,7 хил. Има туристи от Германия, Румъния, Полша, Украйна и други.  В Слънчев бряг пренощувалите в местата за настаняване са над 87 хил.

Общо за същия период в трите Черноморски области в местата за настаняване са нощували малко над 379 хил. българи и 206 хил. чужденци.

Броят на българите във всички места за настаняване от началото на годината до 4 август е над 1,5 млн. 

По данни от ЕСТИ от началото на летния сезон – 1 юни до момента общо пренощувалите лица в местата за настаняване в цялата страна са 992 хил. От тях българите са над 743 хил., а чужденци над 248 хил. При чужденците най-голям е броят на румънските туристи над 113 хил., немските са 31 хил., полските са над 31 хил., а чешките - над 14 хил.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg