EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

“Южен поток” преминава през сръбския Димитровград?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

“Южен поток” преминава през сръбския Димитровград?

mail10:00 | 08.08.2010прегледи 1235 коментарикоментари 0


Българският премиер Бойко Борисов и сръбският президент Борис Тадич са взели решение за маршрута на газопровода „Южен поток”, който трябва да доставя руски природен газ за Западна Европа, съобщи българският лидер, предаде азербайджанската агенция Тренд, цитирана от Фокус. За Сърбия Димитровград е най-удобният маршрут, а за нас това не е толкова важно, защото линията на газопровода така или иначе минава през София. Радвам се, че можахме да удовлетворим молбата и да помогнем на съседите”, уточни Борисов.
„Южен поток” трябва да стане новият маршрут за транспортиране на газ през Черно море до страните в Южна и Централна Европа. Русия сключи междуправителствени споразумения за изграждането на газопровода с България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия. Планирано е газопроводът да бъде функциониращ в края на 2015 г.
Русия и България подписаха споразумение за изграждането на „Южен поток” през януари 2008 г., като финансовите и технически детайли трябваше да бъдат уточнени до средата на 2010 г.
На 16 юли 2010 г. двете страни подписаха пътна карта за техническата и икономическа оценка на българския участък от тръбопровода.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg