EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

“Дайнърс клуб България“ прекратява дейността си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

“Дайнърс клуб България“ прекратява дейността си

mail13:08 | 19.02.2024прегледи 409 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Българска народна банка (БНБ) реши на свое заседание “Дайнърс клуб България“ да прекрати своята дейност като платежна институция, считано от 15 април 2024 г. Решението е следствие от постъпило от дружеството заявление за прекратяване на дейността, информират от пресцентъра на БНБ.

От посочената дата се обезсилва издаденият на "Дайнърс клуб България" лиценз за предоставяне на платежни услуги по чл. 4, т. 3, буква "в", т. 4, буква "б" и т. 5 от Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС) - изпълнение на кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи, изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти, когато средствата са част от отпуснат на ползвателя на платежни услуги кредит, и издаване на платежни инструменти и приемане на плащания с платежни инструменти, се посочва в решението на БНБ.

На страницата на дружеството се посочва, че считано от 15 април 2024 г., издаването на местни Diners Club карти се прекратява от Дайнърс клуб България АД. До всеки клиент дружеството е изпратило предизвестие за прекратяване на договора. По-нататъшното приемане на Diners Club карти в България ще продължи в сътрудничество с Fibank (Първа инвестиционна банка). Fibank ще продължи да работи в партньорство с водещите банки и платежни институции в България, за да осигури възможност до края на 2024 г. картодържателите на Diners Club Network Alliance Partners да продължат да използват своите карти в България при търговци и банкомати.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037