EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

​US фирма ще произвежда патешко месо в Севлиево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

​US фирма ще произвежда патешко месо в Севлиево

mail09:03 | 10.10.2016прегледи 939 коментарикоментари 0


Американската компания Мейпъл Лийф Фармс (Maple Leaf Farms) започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти. Това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. На събитието присъстваха Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Грудев, заместник.-министър на земеделието и храните.

Американската компания вече е направила ферма в района на Севлиево и е създала седалище в България - "Мейпъл Лийф Фармс Юръп". „Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи“, заяви Джон Тъкър. Освен това ще ползваме и други български компании и фермери за партньори, допълни той.  Фирмата планира да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните, посочи Скот Тъкър.

"Мейпъл Лийф Фармс" е водеща компания на американския пазар с продукти от патешко месо с изключително качество. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Произвежда над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg