EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Яхта за $645 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Яхта за $645 млн.

mail10:09 | 11.02.2020прегледи 2776 коментарикоментари 0


Бил Гейтс, който неизменно е в тройката на най-богатите хора в света, си е поръчал първата в света супермодерна футуристична яхта, която се движи с течен водород, което означава, че не отделя никакви вредни емисии, а само вода, съобщи в. “Дейли мейл”.

Собственикът на “Майкрософт” е известен с това, че обича да прекарва ваканциите си на ултрамодерни плавателни съдове, но до момента никога не е имал желание да притежава собствена яхта. Моделът “Аква”, който милиардерът си е поръчал, бе представен чрез компютърни изображения за първи път миналата година по време на изложението в Монако. За кораба Гейтс е платил главозамайващите 645 млн. долара.

Луксозната придобивка е с дължина 112 м, има пет палуби, каюти за 14 гости и 31 души екипаж, гимнастически салон, зала за йога, салон за масажи и спа и каскаден басейн на задната палуба. Разбира се, няма да липсва и площадка за хеликоптер.

Но най-новаторското са двата резервоара от по 28 т, които са охладени до минус 253 градуса по Целзий и пълни с течен водород, който задвижва яхтата. Водородът минава през специални горивни клетки и се превръща се в електричество, като при процеса се отделя само вода, която може безопасно да бъде изпусната в океана. С едно зареждане корабът може да измине близо 6500 км - предостатъчно да се направи презокеанско пътуване от Ню Йорк до Саутхемптън. Скоростта може да достигне 17 възела.

Очаква се яхтата да е готова до лятото на 2024 г., когато американският милиардер ще може да се отдаде на любимите си обиколки в Средиземно море.

Гейтс от години апелира да се инвестира в нови енергоизточници, които не замърсяват природата. Дизайнерът на яхтата Сандър Сино се надява тя да открие пътя към по-екологичното бъдеще на индустрията на суперкорабите.


Тагове: Бил Гейтс, яхта
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886