EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Японска фирма закупи 180 дка в зона "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Японска фирма закупи 180 дка в зона "Тракия"

mail06:36 | 17.02.2015прегледи 1264 коментарикоментари 0


Италианският „Ферети Холдинг“ и българският „Сиенит Холдинг“ подписаха споразумение за продажба с японската фирма SMC Industrial Automation на 180 000 кв.м. терен в индустриална зона Марица, Пловдив. Това съобщава в бюлетина си Сдружението на италианските предприемачи Конфиндустрия България /Confindustria Bulgaria/.
Сделката е осъществена от дъщерните фирми в страната - „Сифер“ и SMC Industrial Automation Bulgaria, и от юридическата кантора „Респект консулт“, член на Конфиндустрия България.
Терените, собственост на италианската група, включват площ от 700 000 кв.м с високо ниво на инфраструктура в резултат на осъществените през последните две години инвестиции.
Японското дружество SMC Industrial Automation, което е водещ световен доставчик на пневматика, планира реализирането на високотехнологично производство, увеличавайки атрактивността на зоната, в която са ситуирани фирми, като Liebherr, Schneider Electric, Socotab, Mercedes, Linde, Jumbo и Fresh Logic. Индустриална зона „Марица“ е част от „Тракия икономическа зона“ – един от най-важните проекти на България, в който до момента са реализирани инвестиции за над 1 милиард евро.
SMC е световен лидер на пазара в индустриалната автоматизация с пневматични и електрически системи с фабрики в 28 страни. Произвежда основно Hi-Tech пневматични системи за контрол с широко приложение. За японската компания работят 1360 опитни инженери, като техническите центрове на фирмата са разположени в Япония, Китай, САЩ и Европа. През 2011 г. списание „Форбс“ класира SMC на 49-то място сред ТОП 100 на най-иновативните компании в света.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg