EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония: Подиумите за Олимпиадата от отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония: Подиумите за Олимпиадата от отпадъци

mail17:42 | 14.06.2019прегледи 670 коментарикоментари 0


Подиумите на Олимпийските игри в Токио през 2020 година ще бъдат направени от пластмасови отпадъци, които са събрани от жителите и в морето. Това оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес, които са загрижени да дадат пример в една страна, задръстена от пластмаса.

За изпълнението на тази олимпийска премиера трябва да се съберат 45 тона пластмаса за 100 подиума.

"Мислим, че този проект, който изпраща екологично послание до Япония и останалия свят, ще има голям отзвук", каза пред медиите президентът на организационния комитет на Токио 2020 Тоширо Муто.

Жителите, които се интересуват от проекта, биха могли да хвърлят използваната пластмаса в контейнери, които ще бъдат инсталирани от четвъртък в над 2000 магазина на местна верига супермаркети.

Проектът включва и отпадъци, които са събрани в океана при операциите за почистване.

Според ООН Япония генерира повече пластмасови отпадъци на човек от населението, от която и да е друга страна с изключение на САЩ. Навсякъде има опаковки от готови за консумация храни и еднократни опаковки за банани.

Организаторите от Токио искат да предложат екологични и устойчиви Олимпийски игри и вече обявиха някои мерки в тази посока.

Медалите на спортистите също ще бъдат произведени от рециклиран метал. Гражданите и компаниите бяха подканени да предоставят електронните си апарати, които са извън употреба (мобилни телефони, стари компютри). Това ще позволи да се извлекат 4100 килограма сребро, 2700 килограма бронз и 30,3 килограма злато.

Униформите на японските спортисти и официални лица също ще бъдат произведени от рециклиран материал от използвани дрехи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144