EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония обещава още инвестиции в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония обещава още инвестиции в България

mail13:40 | 17.01.2011прегледи 916 коментарикоментари 0


Все още съществуват неизползвани възможности за развитие на японско-българските икономически отношения. Убеден съм, че досегашните успешни примери трябва да се използват за привличане на инвестиции и в бъдеще. Това заяви посланикът на Япония Макото Ито на първата си официална среща с медиите, на която дипломатът говори за двустранните отношения и запозна с акценти от програмата на посолството през настоящата година.
Наред с междуправителствения диалог, важна роля в двустранните отношения на този нов етап от развитието им ще играе насърчаването на сътрудничеството в промишлеността, в частния сектор, на регионално и други равнища. Ще съдействам с каквото мога за активизиране на сътрудничеството в сферата на бизнеса, на преките инвестиции, посочи посланик Ито.
Сред примерите за мащабни японски инвестиции от последните няколко години посланикът открои заводите за авточасти на Язаки, болницата "Токуда", вятърната електроцентрала "Калиакра".
Изключително важно според посланика е да се оползотворят посещенията на делегациите на "Кейданрен" и на смесената японско-българска икономическа комисия в средата на миналата година в България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg