EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония кани чужди работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония кани чужди работници

mail17:33 | 30.11.2018прегледи 1062 коментарикоментари 0


Партията на японския премиер Шиндзо Абе и по-малкият й коалиционен партньор прокараха законопроект за имиграцията в долната камара на парламента въпреки възраженията срещу него, предаде ДПА.

Законът ще отвори вратата за стотици хиляди чуждестранни работници в Япония, която се бори с недостиг на работна ръка заради застаряващото си население.

Либерално-демократическата партия на Абе и коалиционният й партньор "Комейто" планират дебати в горната камара утре, тъй като искат законът да влезе в сила до края на настоящата парламентарна сесия, която приключва на 10 декември.

Законът ще даде възможност на Япония да приеме до 47 550 чуждестранни работници през следващата фискална година, започваща през април догодина.

Третата по големина икономика в света се очаква да наеме до 345 150 чужди работници през следващите пет години.

Япония вече привлече работници от чужбина чрез своята стажантска програма за хора с технически специалности, но според критици много от работниците са подлагани на експлоатация.

Много парламентаристи от опозицията разкритикуваха остро законопроекта. Казунори Яманои от Демократическата партия на народа смята, че проектът на нормативния акт е "пълен с проблеми", а неясните формулировките ще направят възможни на по-късен етап промени в системата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg