EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония изпусна радиоактивна вода в океана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония изпусна радиоактивна вода в океана

mail08:35 | 22.11.2023прегледи 600 коментарикоментари 0


Приключи третият етап от изпускането в Тихия океан на пречистена радиоактивна вода от атомната електроцентрала "Фукушима", съобщи компанията, която управлява централата, предаде Киодо.

Както и при предходния, втори етап от отделянето в океана на пречистената радиоактивна вода, "Токио електрик пауър къмпани холдингс" (Tokyo Electric Power Company Holdings) изпусна още около 7800 тона преработена вода. Това е станало чрез подводен тунел, по който пречистената радиоактивна вода се отвежда в океана, на един километър от брега.

Планира се до март идната година да бъдат изпуснати още количества преработена вода от централата.

Япония твърди, че не е регистрирано радиоактивно замърсяване на водите в района на крайбрежието на океана край АЕЦ "Фукушима". Китай и Русия обаче въведоха ограничения върху вноса на риба и морски дарове от Япония.

Управляващите в Токио планират да изпуснат в Тихия океан общо 1,34 милиона тона преработена вода от атомната централа "Фукушима", която аварира заради тежкото земетресение през март 2011 г. и последвалата вълна цунами, която опустоши североизточното крайбрежие на Япония.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg