EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония: 3,6% свиване на икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония: 3,6% свиване на икономиката

mail09:45 | 14.12.2021прегледи 594 коментарикоментари 0


Икономиката на Япония се е свила с 3,6 процента на годишна основа през третото тримесечие, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на преразгледани данни. Според предишната оценка спадът беше 3 процента. Като основна причина се посочва намалялото потребителско търсене.
Спрямо второто тримесечие понижението е 0,9 процента, при предходна прогнозна стойност от 0,8 процента. Данните сочат и по-ниски нива на държавните разходи и бизнес инвестициите. В резултат е налице и спад на заплатите с 0,4 процента, вместо очаквания ръст от 0,1 процент.
Третата икономика в света отдавна се бори с рецесията, за която допринася и пандемията от коронавирус, посочва АП. Последната вълна от лятото вече отминава, но тя се разгоря през обичайно активния летен сезон и удари сериозно туризма и свързаните с нето бизнеси.
Японското правителство одобри неотдавна рекорден пакет от 56 трилиона йени /490 милиарда долара/ за стимулиране на икономиката, включващ парична помощ за изпитващите проблеми бизнеси. Очаква се парламентът да одобри плана по-късно този месец./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg