EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония: 2-год. дъно на бизнес активността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония: 2-год. дъно на бизнес активността

mail18:01 | 03.04.2019прегледи 699 коментарикоментари 0


Бизнес доверието в Япония се влоши до двегодишно дъно през март, показва проучване на централната банка, цитирано от "Ройтерс".

Производствената активност се е понижила за втори пореден месец през март, като производството е намаляло с най-големи темпове от близо три години. Според анализатори Японската централна банка е подложена на все по-голям натиск да поддържа и дори да увеличи стимулите си за икономиката.

Индексът, измерващ настроението сред големите производители, се понижи до 12 пункта през първото тримесечие спрямо 19 пункта през четвъртото тримесечие на миналата година. За сравнение, консенсусната прогноза на пазара беше за 13 пункта. 

Показателят достигна най-ниското си ниво от март 2017 г. и се понижи с най-бързото си темпо от декември 2012 г., тъй като производителите на части за електроника, автомобили и машинни стоки намалява.

Проучването сред бизнеса извън производството показва, че доверието на компаниите се понижава до 21 пункта през първото тримесечие спрямо 24 пункта през предходното тримесечие.

Прогнозата на анализаторите беше за 22 пункта. Както големите производители, така и не производствените компании, очакват условията за бизнес да се влошат допълнително през следващите три месеца.

Фабриките в Япония зависят в голяма степен от китайските клиенти, втората по големина икономика в света, за да купуват техните продукти, особено частите и оборудването, които достигат до китайските производители.

Големите фирми очакват да увеличат капиталовите разходи с 1.2% през годината, започнала през април, в сравнение със средната пазарна прогноза за спад от 0.4%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142