EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Юж.Корея ни предлага специално споразумение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Юж.Корея ни предлага специално споразумение

mail09:10 | 08.12.2023прегледи 609 коментарикоментари 0


Южна Корея предлага на България двете страни да подпишат споразумение за двустранна търговия и стимулиране на инвестициите, съобщава агенция "Йонхап", като се позова на търговското министерство в Сеул.

Търговският министър на Южна Корея Ан Дукгюн е отправил предложението към българския министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който бе на посещение в Сеул.

Схемата на търговия и стимулиране на инвестициите (TIPF) е необвързващо споразумение, което призовава за засилване на икономическите връзки и улесняване на взаимния обмен.

Южна Корея има подобни споразумения с осем държави, сред които са ОАЕ, Унгария и Доминиканската република.

По време на срещата си с министър Богданов, министър Ан е призовал за подобряване на двустранното сътрудничество по веригите на доставки в основните сектори на промишлеността и в други важни сектори като ядрената енергетика и производството на водород, посочват от ведомството.

Ан е предложил на българския си колега страната ни да се включи в южнокорейската инициатива "Алианс без въглерод" (Carbon Free Alliance), който се обявява за разширяване на употребата на ядрена енергия и зелен водород за бъдещите енергийни нужди, което би помогнало за изпълняване на климатичните цели на страните.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161