EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Южен поток" почти ясен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Южен поток" почти ясен

mail09:50 | 16.02.2012прегледи 580 коментарикоментари 0


Окончателното инвестиционно решение за "Южен поток" ще бъде взето през ноември тази година, съобщава БТА, като се позовава на пресслужбата на Газпром.
Ръководството на компанията е одобрило документ, който съдържа подробности за целия обем строителни работи за водните и сухопътните участъци на проекта. "Навлязохме в етапа на реалното строителство на "Южен поток". Без да преувеличавам, мога да кажа, че Газпром работи по проекта 24 часа на ден. Тази необичайно студена зима, която предизвика рязък растеж на търсенето на руски газ в Европа, е още едно потвърждение, че "Южен поток" трябва и ще бъде и изграден. Европа се нуждае от нови коридори за доставки на руски газ, без транзитни посредници", заявил президентът на компанията Алексей Милер.
За да диверсифицира маршрутите си за износ на природен газ, Газпром строи "Южен поток" - газопровод през Черно море до Южна и Централна Европа, се припомня в прессъобщението. За да бъде осъществена сухопътната част от проекта, бяха подписани междуправителствени споразумения с България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg