EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

"Южен поток" полага тръби в Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Южен поток" полага тръби в Черно море

mail09:42 | 09.07.2014прегледи 1223 коментарикоментари 0


Саут стрийм транспорт (South Stream Transport B.V.) планира да започне да полага в морето първата линия от газопровода "Южен поток" през есента на 2014 година. Това се посочва в съобщение на компанията оператор на морската част от проекта след заседание на надзорния съвет на Саут стрийм транспорт, предаде ИТАР-ТАСС.
Полагането ще започне със заваряване на тръбните секции на борда на плавателния съд "Касторо Сей" на пристанище Бургас, се уточнява в съобщението. През май 2013 година на българското пристанище бяха доставени първите тръби за морския участък от газопровода "Южен поток", посочва руската агенция. През юни 2014 година компанията Саут стрийм транспорт получи в Русия разрешение за строителството на руския крайбрежен участък; подготвителните работи за изграждане на микротунели и обекти на техническата инфраструктура в Русия вече се извършват, допълва ИТАР-ТАСС.
Сухоземната част на "Южен поток" трябва да мине през територията на България, Сърбия, Унгария, Словения и Австрия, припомня агенцията.
На 16 септември 2011 година бе подписано споразумение на акционерите на Саут стрийм транспорт за изпълнение на морския участък от проекта. В съответствие с документа делът на Газпром
в смесеното дружество е 50 процента, италианската Ени (Eni) държи 20 процента, френската Е Де Еф (EDF) и германската Винтерсхал (Wintershall) имат по 15 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg