EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЮАР - компания открива завод в Мусачево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЮАР - компания открива завод в Мусачево

mail13:15 | 12.06.2012прегледи 2978 коментарикоментари 1


Българска фабрика на южноафриканската компания ALC (Automotive Leather Company) се открива днес в село Мусачево, община Елин Пелин. Дружеството "АЛС България" е собственост изцяло на ALC Group и е регистрирано през юли 2011 година.  Фабриката работи от есента на миналата година. Тя произвежда кожени салони за автомобили - специално тапицерии за седалките на 5 и 7 серия на BMW.
В българското предприятие са инвестирани 4 млн. евро, като се очаква годишният му оборот да достигне около 30 млн. евро. Разкрити са 500 работни места.
Разбрах от мениджмънта на ALC, че политическата и икономическата стабилност и добрият инвестиционен климат са основните фактори, заради които компанията е избрала да инвестира в България. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриване на завода. В церемонията участваха и премиерът Бойко Борисов, посланикът на Република Южна Африка у нас Шейла Камерер, изпълнителният директор на БАИ Борислав Стефанов, кметовете на Мусачево и община Елин Пелин, депутати и други официални гости. Министър Добрев подчерта, че правителството работи активно за запазване и разширяване на инвестиционните стимули, които да увеличават присъствието на сериозни инвеститори от този ранг у нас. Тази инвестиция напълно съвпада с визията ни за развитие на българската икономика – тя е за производствено предприятие, което създава висока добавена стойност, подчерта министърът. Истински се радвам на такива инвеститори, които правят заводи, реални инвестиции и откриват работни места, каза пред участниците в церемонията премиерът Бойко Борисов, който изтъкна, че фабриката в Мусачево идва от десетата икономика в света.
Още за ALC
Automotive Leather Company е създадена в Южна Африка през 1990 г., а първият износ за Европа е четири години по-късно. Фирмата е собственост на петима мениджъри, двама от които са работили за BMW. В производството на ALC в Южна Африка са заети около 700 души, капацитетът е 980 кожени облицовки за седалки дневно. В глобален план южноафриканската компания е доставчик и на германския концерн Grammer.   Инвестицията в Мусачево не е първата производствена мощност на компанията в Европа. През 2006 година тя открива халета и в Германия. Изнасяне на част от операциите извън ЮАР, в Източна Европа, е породено от желанието на мениджмънта продукцията да бъде по-близо до големите клиенти на фирмата - BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen.
 


 
Коментари
 
reni - 21-07-2012 г. 14:47:32

Каква визия за развитие бе господин Добрев?С кое съвпада?-С вашите интереси може би.Знаете ли колко линий има в цеха и по колко броя е нормата за деня от смяна.За какви 980 седалки на ден говорите,каква е тая заблуда?Явно вашите интереси съвпадат,но не и с нашите.За да не бъдем голословни ще дам малко светлина.В цеха има 12линии и няма норма под 150бр.за ден.от едната смяна.Смятайте сами.Хората работещи в цеха работят за от 0.25ст.до 0.40ст. за бройка,нормата за деня е от 60 до 80бр.на човек(в зависимост от каква операция извършва може да е повече)На модел работят по две линии по петнайсетина човека.При норма 75бр. на ден умножено по дваисет работни дни прави 1500бр.Заплатата на един човек е 500лв.-разделяме на 1500 и получаваме 0.33стотинки за бройка.Изчислили са за заплащане по 3лева на човек,което прави по 45лв.на час и по 360лева за 8 часа за всички тези петнайсет човека.Ужас!!!А една седалка струвала 500евро.Може би това е визията за развитие на министър Дянков на много такива като него,но докато ги има

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg