EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Що е то лукс жилище според купувачите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Що е то лукс жилище според купувачите?

mail08:55 | 07.11.2021прегледи 1554 коментарикоментари 0


Какъв е стандартът за луксозни жилища според купувачите в близките европейски страни? Заедно с експертите от строително-инвестиционната компания NovaCity Group България и техните международни партньори от Полша, Чехия и Румъния направихме анализ на тенденциите в сферата. Ето част от тях, които се отнасят до отношението на купувачите и разбирането за стандарт при луксозните жилища.

В Чехия аналог на луксозно жилище е именно това, което е специфично и уникално - различно спрямо всички останали. Луксозното жилище е съвкупност от много неща - архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Съвременни тенденции в Чехия са: фасади с големи остъклени площи; използване на екзотична дървесина, мрамор, месинг и др, както и изчистени геометрични форми.

Търсещите луксозно жилище в Румъния, акцентират на големи, просторни апартаменти; друг критерий е дизайнът, функционалността на жилището, но най-голям приоритет за хората, имащи възможност да си позволят по-скъп и луксозен имот, е именно той да бъде в естествена  среда,  т.е.  кварталът,  който  са  избрали,  да  има  много  зелени  площи  и  да  не  е презастроен.

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. Счита се, че освен уникалната, историческа визия на имотите, друго което привлича техните купувачи, е именно местоположението  им,  големи  тераси  с  красиви  панорамни  гледки  към  града,  паркове  или културни паметници. Обикновено луксозните къщи са разположени в покрайнините на градовете.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg