EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Що е то кеш бек?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Що е то кеш бек?

mail15:20 | 30.11.2011прегледи 327 коментарикоментари 0


Вероника Василева, www.moitepari.bg
Ако зададете този въпрос на някой американец, едва ли ще чакате дълго преди да ви отговори. Факт е обаче, че тази удобна финансова услуга не е дотолкова позната у нас. Ето защо ние съвместно със специалисти от Банка ДСК, ще се опитаме внесем светлина по темата.
Кеш бек е изгодна опция за картодържателите предимно на кредитни, но също така и на дебитни карти. Той е сигурен, удобен и бърз начин да получите пари в брой, без да се налага да ходите до ATM / банкомат. Възможност за предлагане на услугата придобиват постепенно големите супермаркети, бензиностанции и търговски вериги у нас, дори и някои ресторанти. Благодарение на това можете да изтеглите малка сума пари в брой, след като пазарувате със своята кредитна или дебитна карта. Едновременно спестявате време и комбинирате две транзакции в една - пазаруване и получаване на пари в брой.
„Кеш бекът” е широко разпространен в голяма част от страните в Европа. На особена популярност се радва и в Щатите, където над 25% от транзакциите в супермаркет са съпътствани и с получаване на пари в брой.
Как и къде можете да се възползвате от услугата?
Като за начало е хубаво да се запознаете с условията на банката – издател на вашата карта. След пазаруване с нея в някой от специално обозначените обекти просто уведомете касиера, че бихте искали да получите пари в брой. Местата, на които можете да го направите са означени с лого на витрината, на вратата или на касата. Имайте предвид, че в общия случай банките имат лимит за кеш бек услугата, който обикновено е 50 лева. След заявяване на желанието си и въвеждане на ПИН кода, вие вече ще разполагате с исканата сума. Не забравяйте касовата си бележка, където кеш бек сумата е обозначена на отделен ред, за да можете ясно да го различите от тази на покупката.
Кеш или кеш бек? Каква (ще) е нашата стратегия за пазаруване?
По наблюдения на някои от най-големите картоиздатели, поведението на активните собственици на кредитни и дебитни карти в България се характеризира с все по-чести и все по-малки покупки, при което броят на транзакциите и оборотите стремително се изкачва нагоре. Използването на кеш бек от картодържателите пести средства, тъй като таксата стандартно е по ниска от тази при АТМ и време – заедно с покупката получавате и пари в брой. За някои по-малки населени места, където инсталирането на АТМ е неефективно, кеш бек в местния супермакет се явява единствената алтернатива за картодържателите.


 


Тагове: кеш бек, услуга
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158