EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Щети за милиони за "Аурубис" заради мащабна измама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Щети за милиони за "Аурубис" заради мащабна измама

mail16:06 | 21.09.2023прегледи 773 коментарикоментари 0


Германската компания за добив и преработка на метали "Аурубис" (Aurubis) обяви резултатите от извънредната инвентаризация, проведена на 31 август 2023 г., след случаи на кражби и измами. Според резултатите стойността на недостига на благородни метали, която ще се отрази отрицателно на оперативната печалба преди данъци на дружеството за финансовата 2022/2023 година, възлиза на 185 милиона евро, се посочва в прессъобщение, публикувано на сайта на компанията. 

Това потвърждава прогнозите на "Аурубис",  публикувани в специално комюнике в края на август. Доставчикът на редица метали очаква да получи от застрахователните компании обезщетения на стойност от около 30 милиона евро и да конфискува активи от замесените в измамите, като по този начин частично се компенсира отрицателното въздействие върху печалбата. 

Въз основа на тези загуби и очакваните икономически тенденции през четвъртото тримесечие на 2022/23 година, "Аурубис" коригира финансовите си насоки. За текущата финансова година компанията прогнозира оперативна печалба между 310 и 350 милиона евро. "Аурубис" вече оттегли предишния си прогноза за печалба от 450 до 550 милиона евро, публикувана в комюникето от 31 август. 

"Въз основа на констатациите от разследването, подобряваме незабавно и цялостно нивото на защита срещу професионалните престъпления, като ще бъдат въведени подобрения на процесите и допълнителни мерки за сигурност", казва главният изпълнителен директор на "Аурубис" Роланд Харингс. "Целта ни е дотолкова да повишим сигурността, че да направим кражбите и измамите невъзможни", добавя той. 

Корпорацията "Аурубис" развива дейност и в България, чрез своето дъщерно дружество "Аурубис България".

Компанията е един от най-големите индустриални данъкоплатци в България, със структурно значение за икономиката на страната. Основната й дейност е преработването на медни концентрати, производство на рафинирана мед, регистрирана на Лондонската метална борса като бранд "Пирдоп", на медни аноди и вторични продукти, като сярна киселина и железен силикат./БТА


Тагове: Аурубис, измама
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg