EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ще се проучва блок "Тервел" в Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще се проучва блок "Тервел" в Черно море

mail06:45 | 11.07.2018прегледи 3402 коментарикоментари 0


Управителят на компанията "Тотал Е&П България" Ксавие Фожрас дари на Министерството на енергетиката сондажното длето, използвано при проучвателен сондаж "Полшков-1" в блок Хан Аспарух. В рамките на сондажа бяха открити въглеводороди. Министър Теменужка Петкова благодари на екипа на Тотал за дарението и подчерта, че съвместната работа ще продължи в изпълнение на един от основните приоритети на правителството в сферата на енергетиката – диверсификацията на енергийни източници. "В момента се подготвя стартиране на търг за търсене и проучване в блок "Тервел" в дълбоко Черно море", обяви енергийният министър. По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на Тотал, отговарящ за Каспийския регион и Южна Европа, Тотал ще продължи да работи в областта на проучване на геологията на Черно море на българска територия.

По време на срещата в Министерството на енергетиката бяха обсъдени и предстоящите промени в Закона за подземните богатства. Министър Петкова подчерта, че основа задача пред българското правителство е осигуряването на подходяща среда за развитие на чуждестранните инвестиции. "Измененията в закона ще се уточнят в рамките на конструктивен диалог", допълни тя.

След проведен конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в "Блок 1-21 Хан Аспарух" през 2012 г. бе подписан договор с "Тотал Е&П България". Към момента са разработени два сондажа – "Полшков-1" и "Рубин-1", проучвателните работи продължават.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg