EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ще се изгради индустриална зона до Симитли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще се изгради индустриална зона до Симитли

mail16:00 | 22.02.2021прегледи 1181 коментарикоментари 0


Предстои изграждането на втора индустриална зона в Симитли, съобщи народният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов, който поясни, че правителството е дало съгласие за апортиране на имот от 153 декара частна държавна собственост в капитала на Национална компания "Индустриални зони" ЕАД. Имотът се намира на територията на Симитли, в местността Горна Драчевица.

Всичко това ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” ЕАД да започне изграждането на Индустриален парк в град Симитли, което от своя страна ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, което пък ще доведе до разкриването на много нови работни места.

"Искам да подчертая, че това е единствената нова Индустриална зона, която предстои да бъде изградена в нашата област от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Радостен съм да споделя тази новина, особено след като вече сме провели предварителни разговори с потенциални инвеститори, които са готови и искат да инвестират, и да развиват своя бизнес в Симитли. Всички потенциални инвеститори, които искат да откриват свои производства у нас, първо се свързват с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която от своя страна им предлага най-подходящите места за бизнеса, който искат да развиват. Така че със сигурност тепърва ще има и още много хора, които ще искат и на които ще бъде предложено да инвестират в Симитли", коментира Апостолов.

Общините, които имат индустриални зони, се развиват много добре, отбелязва и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес. Индустриалният парк на територията на Симитли ще осигури възможности за бизнес и технологичен трансфер и ще се създадат нови работни места. Новата зона ще бъде изградена на терен с площ около 153 декара, на мястото на бившите военни погреби. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg