EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще паднат ли санкциите срещу Русия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще паднат ли санкциите срещу Русия?

mail09:35 | 23.11.2015прегледи 898 коментарикоментари 0


 Санкциите срещу Русия може да бъдат отменени, в случай, че Москва си сътрудничи със Запада по сирийския въпрос и решаването на конфликта в Украйна, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за германския вестник Bild.
„Ако успешно успеем да преодолеем препятствията при разрешаването на украинския и сирийския конфликт и ако Русия продължи, както досега, да работи с нас, тогава у Запада не би следвало да има дългосрочен интерес от изключването на Русия от Г-8 и Г-7“, каза Щайнмайер.

 Европейският съюз ще вземе решение за продължаване на санкциите срещу Русия по време на срещата през декември, съобщава ТАСС, позовавайки се на източни, близък до Съвета на ЕС.
„Разбира се, съществуват различни мнения по този въпрос сред страните от ЕС, но въпреки всичко, санкциите са тясно свързани с минските споразумения. А те, трябва да се признае, не са напълно реализирани, поради което ограничителните мерки ще бъдат продължени“, заяви източникът.

 Лидерите на западните държави да продължат санкциите срещу Русия с шест месеца - до юли идната година. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на неназован високопоставен европейски дипломат, според когото договорката е постигната по време на срещата на върха на Г-20 в турския курорт Анталия.

Според агенцията решението е било взето на кратка среща в тесен кръг, в която са участвали президентът на САЩ Барак Обама, германският канцлер Ангела Меркел, премиерите на Великобритания и Италия Дейвид Камерън и Матео Ренци, както и френският външен министър Лоран Фабиюс.


Тагове: санкции, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg