EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ще намалят глоба за Bayer?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще намалят глоба за Bayer?

mail14:01 | 30.07.2019прегледи 580 коментарикоментари 0


Фармацевтичната и агрохимическата компания Bayer може да разчита на намаляване на глобата в рамките на съдебен процес за рисковете от причиняване на рак при съдържащите глифозат средства за борба с плевели. Съд в Оукланд заяви в четвъртък (местно време), че общо около 2 милиарда щатски долара (1,8 милиарда евро), които бяха присъдени от жури на журито на пенсионираната двойка Алва и Албърта Пилиът, са извън конституционно подходящата рамка. Ако ищците не приемат значително по-ниски обезщетения, съдът ще разпореди ново дело. Изслушване ще има по-късно тази седмица, предава investor.bg.

Делът на наказателните обезщетения следва да бъде намален според решението на съда до максимум четири пъти действителните обезщетения от 50 милиона долара. Общият максимален размер на обезщетенията е 250 млн. долара. В германското право не съществуват наказателни обезщетения. В американското право те се налагат като допълнителна санкция при особено тежки случаи на обезщетение.

На фондовата борса последните новини се погрижиха за доброто настроение сред инвеститорите: акциите на Bayer, които загубиха 40% след поглъщането на Monsanto, поскъпват с цели 2,2% в края на седмицата - и по този начин повече от общия пазар.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg