EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще кредитират ли банките земеделието?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще кредитират ли банките земеделието?

mail19:14 | 17.09.2009прегледи 444 коментарикоментари 0


Меморандум за разбирателство между Министерството на земеделието и храните (МЗХ), държавен фонд "Земеделие" и Асоциацията на банките в България се очаква да бъде подписан в началото на октомври, съобщи пресцентърът на земеделското министерство. Днес министърът се срещна директори на 16 търговски банки, членове на Асоциацията на банките в България.
Главна цел на срещата бе постигане на подкрепа от страна на банките при отпускането на кредити на земеделските производители, които да станат по-достъпни в условията на икономическа криза.
Двете страни се договориха до 23 септември да бъде сформирана работна група с експерти на банките, МЗХ и ДФ „Земеделие", която да изготви в кратък срок Меморандум за разбирателство между министерството, фонда и асоциацията на банките. Работната група ще разработи и конкретни продукти и схеми, които да бъдат предложени на земеделските производители по линия на директните плащания на площ, кредитните линии за подпомагане, животновъдството, програма САПАРД  и  Програмата за развитие на селските райони.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165