EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ще има ли още фалити на авиокомпании?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има ли още фалити на авиокомпании?

mail13:45 | 22.10.2018прегледи 543 коментарикоментари 0


Нарастващият конкурентен натиск във и извън Европа може да доведе до допълнителни преструктурирания и фалити в авиационния сектор. Това съобщи германското правителство в отговор на парламентарно питане, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на вестник „Ханделсблат“.

Правителството не коментира дали ще предложи и на други авиокомпании помощ като 150-те милиарда евро мостово кредитиране, което осигури за Air Berlin, втория по-големина германски авиопревозвач, който миналата година изпадна в затруднение.

Нарасналият натиск, свързан с конкуренцията, може да доведе до още преструктурирания на компании и фалити, посочи правителството в отговор на въпрос на пробизнес партията „Свободна демократическа партия“.

Последната фалирала компания в сектора в Европа е нискотарифният авиопревозвач Primera Air, който предлагаше евтини полети между Европа и САЩ. По-рано този месец компанията обяви, че спира всичките си полети и започва процедура по фалит.

Преди около година британската авиокомпания Monarch Airlines започна процедура по неплатежоспособност, тъй като стана жертва на все по-голямата конкуренция за полети и на слабата британска лира. Air Berlin обяви фалит през август 2017 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876