EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще има ли кворум?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има ли кворум?

mail08:35 | 26.09.2013прегледи 628 коментарикоментари 0


Парламентът ще направи втори опит за обсъждане на внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на инвестиционното проектиране. Първото заседание на Народното събрание в сряда се провали поради липса на кворум. В пленарна зала бяха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ, Коалиция за България и ДПС. Групата на „Атака” отсъстваше заради срещи в Европейския парламент. Председателят на Народното събрание направи два опита за събиране на необходимите минимум 121 депутати за започване на заседанието. При първия опит се регистрираха 93 народни представители, а при втория опит – 103-ма. Групата на ГЕРБ беше в пленарна зала, но не се регистрира за участие в заседанието. Така предвидените в програмата разисквания по гласуване на недоверие към кабинета не се състояха.
Днес изтича предвиденият от правилника на Народното събрание 7-дневен срок, в който внесеният вот трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Ако и този път не се събере необходимият кворум за провеждане на пленарното заседание, вотът ще отпадне.

Ако в Парламента нямат кворум и днес, ние няма да се регистрираме отново. Това каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод втория опит за обсъждане на вота на недоверие към правителството. Това са парламентарните прийоми – опозицията трябва да създава колкото се може по-малко комфорт на управлението, допълни Борисов. Според него това е нелегитимен парламент. Това мнозинство не може да осигури кворум, а той трябва да се създаде вътре от управляващите.
Източник: Агенция Фокус
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg