EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще има ли държавна поръчка за пилоти?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има ли държавна поръчка за пилоти?

mail11:00 | 25.04.2014прегледи 1182 коментарикоментари 0


Търси се решение за възстановяване на спряната, преди години държавна поръчка за обучение на български пилоти, това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев по време на кръгла маса на тема: "Подготовката на пилоти и кадровото осигуряване на гражданската авиация – състояние, перспективи и ангажименти на държавните институции".
Гинев каза още, че за постигането на ефективно и дългосрочно изграждане на работеща система за обучение на български пилоти е необходимо всички заинтересовани страни да участват в процеса. По думите му, при предварителният подбор на кандидат-пилотите трябва да бъде формирана комисия, в която да участват представители от ГВА, МОН, българските авиокомпании и учебните центрове. Избраните кандидати трябва да имат възможност да подпишат предварителни договори за работа с български авиокомпании, както поемат отговорности при неизпълнението им. Това ще даде сигурност на кандидатите, че ще имат работа, ще даде сигурност на авиокомпаниите, че те са подходящи за пилоти и на държавата, че инвестираните средства са ефективно изразходвани.
Участниците в дискусията се обединиха около няколко идеи и предложения, които предстои да бъдат детайлно разгледани на следващ етап за да бъде избран най-добрият подход при обучението на български пилоти.
Кръглата маса се организира от Форум за Балкански транспорт и инфраструктура /ФБТИ/ и Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/. Участие в конференцията взеха заместник-председателят на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Георги Свиленски, народният представители и член на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Петър Мутафчиев, главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Минчо Цветков, председателят на АБА Светослав Станулов, представители на Министерството на образованието и науката, български авиокомпании, центрове за летателно обучение, Съюза на ветераните от БГА, Съюза на летците от гражданската авиация, катедрата по въздушен транспорт на Техническия университет, ВТУ "Тодор Каблешков" и български специалисти в областта на гражданската авиация.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg